Egenanställning

Egenanställning – möjligheterna är många och varierande

En möjlighet att skaffa egna uppdrag och fakturera utan att starta eget företag!
Fakturera utan att starta eget företag. Om du har en affärsidé som du vill driva utan att starta företag anställer vi dig som egenanställd entreprenör för varje uppdrag och blir din arbetsgivare. Du får både trygghet och frihet på samma gång.

Du skaffar uppdrag och utför dem, du får avgöra själv hur mycket du vill ta betalt för dina uppdrag och hur mycket du vill arbeta. Vi tar en rörlig administrationsavgift för att ta hand om allt det andra som att fakturera, bokföra, betala in skatter, avgifter och betalar ut din lön. Som eget, fast enklare. Som en anställning fast med väldigt stor frihet.

Så här fungerar det
Öppna ett konto hos BolagsBolaget.

Steg ett Du har ett uppdrag – Gör din grej

Du kommer överens med kunden att du fakturerar för arbetet via BolagsBolaget.

Steg två  Du skapar en faktura hos oss

Du loggar in och skapar en faktura på ditt konto hos BolagsBolaget.

Steg tre  Du får betalt som lön

BolagsBolaget bevakar att betalning kommer in och sköter all bokföring, skatter och avgifter. Resten betalas ut som lön eller utlägg och sätts in på ditt privatkonto.

Hjälp med affärsidé
Om du vill, kan vi hjälpa dig att utveckla din affärsidé, men vi förutsätter att du själv är klar över hur du vill göra, vad du vill få ut av det och hur du vill att din framtid ska se ut. Är du beredd att satsa så är vi beredda. Du behöver alltså inte starta eget och du behöver ingen F-skattsedel för att kunna arbeta med dina uppdrag. BolagsBolaget anställer dig för varje uppdrag och är då din arbetsgivare och löser all administration åt dig.

Fördelar med BolagsBolaget
Sveriges ledande egenanställningsföretag sedan 1999. Bland våra anställda finns en mängd olika yrken representerade. Vi på BolagsBolaget tror på människors förmåga att skapa och bedriva egen verksamhet. Det ska vara roligt och inspirerande. Vårt uppdrag är att göra det möjligt för alla att enkelt och tryggt kunna styra över sin egen tid och arbete. Med BolagsBolaget kan du fakturera utan F-skatt eller starta ett eget bolag. På detta sätt kan du göra rätt för dig och samtidigt slippa det administrativa arbetet.

Vårt mål är att göra det möjligt för fler att våga satsa på sin dröm om att driva sin egen verksamhet och göra det du är bra på. Därför har vi tagit fram ett paket där alla som öppnar ett konto hos oss får hjälp med administration, ekonomi, juridik, försäkringar och marknadsföring.

Nyheter
171109
Företagarmässa i Kristinehamn

På Företagssalongen i Kristinehamn höll Anders Halvarsson föreläsningen: ”Egenanställd – en företagsform för dig med rätt inställning utan om ...

Läs mer >
170901
Nytt varumärke, ny logotyp

BolagsBolaget grundades av Bengt Gustavsson och förvärvades av Agneta och Matz Wiking i mars 2017. BolagsBolaget är ett dotterbolag i Stäudd Holding ...

Läs mer >
BolagsBolaget - Ny logotyp

Vi tar hand om allt pappersarbete, skatter och avgifter. Från kundfakturering till bokföring, löneutbetalning, inbetalning av moms skatt och sociala avgifter. Vi gör bokslut, har revisor och ordnar kontrolluppgifterna. Du får med ett konto där du kan följa din egen verksamhet. Vi kan dessutom hjälpa dig med avtal, offerter och kreditupplysningar.

På BolagsBolaget sköter vi all inbetalning av skatter och sociala avgifter. På de flesta varor och tjänster är det 25 procent moms. Men det finns undantag. Detta håller vi reda på åt dig. Vi hjälper dig också med RUT och ROT så att rätt avdrag görs och faktureras din kund.

Ett omfattande försäkringsskydd är viktigare än man oftast tror. BolagsBolaget har tecknat Företagsförsäkring, Egendomförsäkring, Sakskadeförsäkring, Ansvarsförsäkring inkluderat produktansvar, Rättsskydd och Olycksfallsförsäkring så att alla ska kunna känna sig trygga, eftersom en privat försäkring oftast inte gäller i ditt arbete.

Som egenanställd kan det finnas tillfällen då man behöver juridisk rådgivning. Vi hjälper dig med rådgivning och stöd i avtalsfrågor, bolagsrätt och arbetsrätt.

När du kommit igång hos oss kan vi hjälpa dig att trycka upp egna visitkort och vi marknadsför dig gärna i en kampanj på Facebook. Du kan också använda vår affärsrådgivning till att diskutera djupare om marknadsföring för din verksamhet.

Vi erbjuder dig professionell affärsrådgivning som hjälper dig att kontinuerligt utveckla din idé. Det kan handla om allt från prissättning till hur du kan bli bättre på att lyckas sälja in dig till dina kunder eller addera fler tjänster till ditt erbjudande. Vi är också gärna ett uppmuntrande bollplank, vilket de flesta behöver ibland.

INGA FASTA AVGIFTER
Du betalar först när du tar ut en lön. BolagsBolaget tar 5 eller 8% av din omsättning exkl. moms, men minimum 100 kr per faktura. Inga andra kostnader eller avgifter tillkommer.

PERSONLIG SERVICE
Kontakta oss om du undrar över något så delar vi med oss av vår erfarenhet och kunskap om egenanställning. Vi var först i vår bransch redan 1999, så här finns mycket erfarenhet att dela med sig av!