BolagsBolaget - Nystart

Nystart Mjölby – stöd till dig som vill starta eget företag

Bakgrund
Stöd till nyföretagande i Mjölby blir åter en lokal angelägenhet efter att några år ingått i en samorganisation med sina grannkommuner.

Mjölby kommun lämnade samarbetet Nyföretagarcentrum i Västra Östergötland vid årsskiftet. Kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby (S) säger att kommunen ville ha en mer lokalt förankrad verksamhet för de nya företag som bildas i Mjölby. Fördelen är att kunna få en lokal rådgivning, inte bara när företag startas utan även att få bättre möjlighet att följa upp hur det går efter tid. Det hjälper inte bara företagen utan även kommunen.

Den nya organisationen Nystart Mjölby, med BolagsBolagets Kenneth Fungbrandt i spetsen, hjälper människor som har idéer och står i begrepp att starta verksamhet.

”Vi ska fungera som ett bollplank och ge råd och stöd”

Kenneth verkar via BolagsBolaget som jobbar med egenanställning, dvs. att driva projekt utan att bilda eget bolag och istället bli anställd för specifika uppdrag.

Nystart Mjölby får en fördel i att man jobbar tajtare ihop med den redan etablerade delen av kommunens näringsliv. De som kan ge bäst råd till nya entreprenörer är de som redan driver företag. Nystart Mjölby ska kunna ge ekonomisk rådgivning, men framför allt ”moraliskt” stöd och råd. Kanske också ta ner de mest svävande idéerna på jorden. En ny entreprenör måste våga ta risker men framför allt brinna för sin idé och hitta lösningar för kunderna, säger Kenneth Fungbrandt som välkomnar Mjölbybor med idéer.

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller vill använda våra tjänster

Postadress:
Nystart Mjölby, Företagscentrum
Jerikodalsgatan 6
595 30 Mjölby

Kenneth

Kenneth Fungbrandt
Mobil:
070-584 80 04
E-post: kenneth@nystartmjolby.se

Nyföretagarträff och Personlig rådgivning:
Nystart Mjölby har regelbundna informationsmöten för alla som är intresserade av att starta eget företag. Kenneth berättar mer om vilket stöd man kan få, vilka möjligheter som finns och vi bjuder även in externa föreläsare som kan bidra med råd på dessa träffar. Går du i starta eget tankar? Kom på nästa informationsmöte eller ring Kenneth för att boka in ett möte för personlig rådgivning! Naturligtvis är detta kostnadsfritt!

Nästa Nyföretagarträff den 3 december
Tid: 17.00-19.00 på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Mjölby, Kungsvägen 56.
Meddela att du kommer till Kenneth på 0707-584 80 04 eller kenneth@nystartmjolby.se

Varmt välkomna!

BolagsBolaget
Nyheter
180101
Nystart Mjölby – ny organisation för stöd till nyföretagande

BolagsBolaget tog över samarbetet Nyföretagarcentrum i Västra Östergötland från Mjölby kommun vid årsskiftet. ...

Läs mer >
Nystart Mjölby
171109
Företagarmässa i Kristinehamn

På Företagssalongen i Kristinehamn höll Anders Halvarsson föreläsningen: ”Egenanställd – en företagsform för dig med rätt inställning utan om ...

Läs mer >
BolagsBolaget